Omgeving

Het gebeurt in de Betuwe

Ervaar de veelzijdigheid rondom De Oever. Ontdek dit prachtige natuurgebied dat bekend staat om zijn vele riviertjes, weilanden, bossen, pittoreske dorpjes en natuurlijk haar gezellige terrassen! Stippel een wandelroute uit, vaar met een kano over de Linge, maak een uitstapje naar de dierentuin of kom meer te weten in een museum. Er is genoeg te zien, te doen en te leren. Beleef het zelf in de Betuwe! Liever niet te ver van de locatie af? Onze buren zijn een 18-holes golfbaan én een duikcentrum!

Supermarkt:
Op 10 minuten rijden bevindt zich de eerste grote supermarkt.

Dagje met de auto naar een grote stad:
Den Bosch: 32 minuten
Utrecht: 43 minuten
Nijmegen: 38 minuten

De beste mogelijkheden op een rijtje:

Musea

Flipje en Streekmuseum Tiel

Het Flipje en Streekmuseum Tiel is een modern museum geschikt voor kinderen, gezinnen en ouderen. Er is vanalles te doen in het museum, zo kunnen kinderen spelen op de grote multi-touch tafel, fruitballen sorteren of wie het beste kan jampanroeren. Ook heeft het museum allerlei archeologische ontdekkingen vanuit de regio tentoongesteld, met o.a. de archeologische opgravingen van Medel in 2016 en 2017. Daarnaast heeft het museum tweemaal per jaar een wisselende tentoonstelling en vind je er informatie over het rijke verleden van Tiel als Hanzestad.

Flipje en Streek Museum Tiel

Marechausseemuseum

In 1936 werd het marechausseemuseum voor het eerst geopend in Apeldoorn. Na de oorlog verhuisde het naar Den Haag en daarna Rotterdam en sinds 1972 is het museum gevestigd in Buren. De marechaussee werd in 1814 opgericht en bestaat inmiddels al meer dan 200 jaar. Wat is er door de jaren heen verandert en hoe ziet de toekomst van het korps er uit? Dat ontdek je in dit museum!

marechausseemuseum

Evenementen

Appelpop

Appelpop is een jaarlijks georganiseerd festival dat plaatsvindt aan de Waalkade in Tiel. Het festival bestaat al sinds 1992 en wordt georganiseerd door Stichting Muziekstad Tiel. Het is het grootste gratis muziekfestival van Nederland en vindt altijd plaats in het tweede weekend van september op de vrijdag en de zaterdag. Grote artiesten als Anouk, Bløf, Di-rect, De Jeugd Van Tegenwoordig, Marco Borsato, Miss Montreal en nog veel meer hebben hier opgetreden.

Sfeerfoto Appelpop 2

Bloesemtocht

De Bloesemtocht is een eendaagse tocht dwars door de boomgaarden van de Betuwe. Jaarlijks doen meer dan 30.000 wandelaars mee aan de tocht langs het afwisselende landschap van rivieren, dijken en uiterwaarden. Je kunt kiezen uit meer dan 7 routes, variërend tussen de 8 en 40 km. De opbrengst van de ticketverkoop gaat naar goede doelen in het kader van nationale sociale hulp.

bloesemtocht

Fruitcorso Tiel

Het Fruitcorso in Tiel is het oogstfeest van Fruitdelta Rivierenland. Vanaf 2014 vindt het plaats in het derde weekend van september, met op zaterdag de grote optocht door de straten van Tiel. Op zondag en maandag worden de wagens tentoongesteld in de binnenstad. Achter het Fruitcorso gaat een jarenlange Betuwse traditie schuil, waarin een stoel van praalwagens centraal staat. Deze praalwagens, opgebouwd uit fruit, groenten en zaden, worden gebouwd door vrijwilligers in Tiel en verschillende dorpen in de Betuwe. 

Fruit Corso Tiel

Eropuit

Betuws Golfcentrum de Batouwe

Een van onze naastgelegen buren is Betuws Golfcentrum de Batouwe, sterker nog het terrein van De Oever was voorheen een onderdeel van het golfcentrum. Op dit moment beschikt de golfclub over een 27-holes golfbaan met A-status. De grote fruitboomgaarden, uitdagende waterpartijen en glooiende hellingen zorgen er voor dat de baan vele uitdagingen kent. Op het complex vind je verder ook een clubgebouw met café, restaurant en een groot terras met uitzicht over de golfbaan. Ben je een fanatiek golfer? Vergeet dan vooral niet een bezoekje te brengen aan dit prachtige golfcentrum.

Golfcentrum de Batouwe

Duikcentrum De Beldert

Op een steenworp afstand van de glamping bevindt zich Duikcentrum De Beldert. Gelegen aan dezelfde plas als Beldert Beach biedt het duikcentrum alle mogelijkheden om optimaal te genieten van de duiksport. De Beldert heeft een maximale diepte van 25 meter en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde duikers. Via een steiger klim je gemakkelijk het water in en uit. Het centrum biedt daarnaast ook verschillende duikcurssen aan voor zowel jong als oud. In de shop kun je terecht voor de allernieuwste collectie duikmaterialen en met een vulstation voor zowel perslucht als nitrox kun je hier de hele dag terecht. 

Duikcentrum de beldert

Forelvisserij Maurik

Ga op een forel vis avontuur! Je leert hoe je een forel aan de haak slaat en om de forel schoon te maken. Na afloop mag je de vers gevangen vis mee naar huis nemen. Daarnaast kun je hier, naast (zalm)forel, heerlijk vissen op meerval, steur en andere witvis. De vijvers zijn van goede kwaliteit en bieden uitdaging. Voor de ervaren sportvisser, maar ook voor de beginneling is het uitermate geschikt. Een gezellige dag met een mooie visvangst als resultaat en op steenworp afstand van de glamping.
Meer info

Ouwehandsdierenpark

Met meer dan 20 hectare aan dierentuin is Ouwehands Dierenpark in Rhenen een van de grootste en mooiste dierentuinen van Nederland. Er zijn ontzettend veel diersoorten te ontdekken en dus ideaal om een dagje met het hele gezin te vertoeven. Vandaag de dag is Pandasia misschien wel de meest bekende plek binnen de dierentuin. Hier leven namelijk Wu Wen en Xing Ya, twee reuzenpanda’s die we vanuit China te leen hebben gekregen. Inmiddels zijn de panda's met z'n drieën, want op 1 mei 2020 werd Fan Xing geboren. Daarmee is Ouwehands Dierenpark de enige dierentuin in Nederland met reuzenpanda’s.

Panda Ouwehands

Heerlijkheid Mariënwaerdt

De Heerlijkheid Mariënwaerdt is een landgoed nabij de plaats Beesd. Het is gebouwd op de voormalige Norbertijnerabdij. Aanvankelijk werd de abdij beheerd door de Gedeputeerde Staten van het Kwartier van Nijmegen. In 1734 werd het landgoed echter verkocht en kwam in handen van de familie Van Bylandt. Daarbij kreeg het tevens de status van hoge heerlijkheid. Het huidige landhuis werd gebouwd tussen 1734 en 1790 en onder het huis is het middeleeuwse refectorium van de oude abdij nog bewaard gebleven. Er is verder een landgoedwinkel, een trouw- en vergaderlocatie, een pannenkoekenhuis en een brasserie. Het landgoed is opengesteld voor publiek en je kunt hier heerlijk genieten!

Mariënwaerdt

Lunchen of een tussenstop

Restaurant de Prins in Buren

Buren is een ontzettend leuk plaatsje met veel historie en een rijk verleden met de oranjes. Het wordt niet voor niets oranjestad genoemd. Wil je lekker uitrusten van je fiets- of kanotocht dan kun je neerstrijken bij Restaurant de Prins. Je kunt hier koninklijk genieten en aanschuiven voor een heerlijke lunch, borrel of diner. 

hotel restaurant de prins

't Veerhuys Beusichem

't Veerhuys in Beusichem is een restaurant met voor elk wat wils. Op het menu vind je pannenkoeken maar ook heerlijk vlees- en visgerechten. Ook voor de lunch kun je terecht bij 't Veerhuys. Het restaurant is sfeervol ingericht, heeft een mooi terras en een serre met uitzicht over de rivier de Lek. 

t veerhuys

3 Zussen Tiel

Restaurant en Lounge de 3 Zussen in Tiel is gevestigd in het historische pand 'Bellevue' aan de Waal. De oude buitensociëteit aan de Ophemertsedijk dateert uit 1842 en heeft een terras op de dijk met uitzicht over de Waal. Je kunt hier terecht voor een lekker kopje koffie met gebak, lunch of diner. 

3 zussen 

La Cubanita Tiel

Met zijn overheerlijke tapas is La Cubanita bekend als het tapas restaurant van Nederland. Met een vestiging in Tiel is het om de hoek van de glamping. Met meer dan 50 verschillende tapas zit er voor iedereen iets lekkers bij. All-inclusve tapas eten voor een aantrekkelijke prijs.

la Cubanita

Voertuig verhuur

Eend

Wil je het prachtige natuurgebied van de Betuwe op een unieke manier ontdekken? Dan is een ritje in een eend natuurlijk superleuk! Bepaal zelf de route langs leuke riviertjes, bloesems of bezienswaardigheden. Tijd voor een terras of picknick? Gewoon doen, jij bepaalt! Vergeet je autorijbewijs dus niet!

Case - Groenendijk - Roadtrip rally

E-Chopper

Stap op de stoere E-Chopper met brede banden en een hoog stuur. De choppers maken geen geluid; zo kan je volop genieten van de omgeving! Kies zelf een leuke route en stop onderweg om wat te eten en drinken op het terras. Let op: voor het besturen van een E-chopper dien je minimaal in het bezit te zijn van een scooterrijbewijs.

E choppers

Fietsen

Inmiddels hebben we het al een aantal keer genoemd, de Betuwe is een super mooi gebied om te ontdekken en dit kun je ook doen op de fiets! Genieten van de prachtige natuur, pittoreske dorpjes en gezellige terrasjes terwijl je actief bezig bent. Heb je geen fiets meegenomen? Geen probleem! Bij de receptie kun je een fiets huren. 

fietsroute betuwe

Mountainbike

Op nog geen 10 kilometer van de glamping betreed je het prachtige natuurgebied van de Utrechtse Heuvelrug. Al een aantal jaar is de Utrechtse Heuvelrug het mountainbikeparadijs van Nederland. Met veel single-tracks, beklimmingen en afdalingen is dit gebied uniek voor de Nederlandse mountainbike liefhebber. Heb je zelf geen mountainbike? Geen probleem er zijn voldoende locaties in het gebied te vinden waar je er een kan huren. Om gebruik te kunnen maken van de routes dien je wel te beschikken over een vignet. Deze kost €7,50 voor een heel jaar en is te verkrijgen op meerdere locaties. 

mtb utrechtseheuvelrug pieter van leeuwen amerongen  

Kano

Naastde glamping loopt de rivier de Linge, Nederlands langste rivier. Op een warme zomerse dag is kanoën op de river dan ook een super leuke bezigheid. Terwijl je de door de prachtige Betuwe vaart kun je af en toe even lekker afkoelen in het water. Met meerdere verhuurlocaties zijn er genoeg mogelijkheden om een kano te huren. Je huurt de kano's vaak voor een dagdeel of een hele dag, net waar je zelf zin in hebt. 

12458 Kanoverhuur de Appelgaard Heukelum

Eropuit

Buren

Alhoewel Buren slechts 2600 inwoners heeft, is het al sinds 1395 een stad. In deze vestingstad waan je je in vroegere tijden. De stad is monumentaal en daardoor beschermd. Er is van alles te zien: stadsmuren en wallen, grachten, een prachtige kerk met toren, een raadshuis, poortgebouw en nog veel meer. Verder is de historie nauw verbonden met de historie van ons koningshuis en Buren wordt daarom ook wel ‘oranjestad’ genoemd. Beatrix is nog steeds Gravin van Buren en reed koning Willem Alexander de elfstedentocht onder de naam W.A. van Buren. 

Buren

Tiel

Tiel is een van de oudste steden in Nederland. De plaats stamt uit de periode 850-1100, terwijl de meeste steden pas veel later ontstonden. Later trad Tiel toe tot de Hanzesteden waardoor het een echte handelsstad werd. Veel kenmerken uit de hanzetijd zie je nog terug in het oude centrum van de stad. Tegenwoordig is Tiel uitgegroeid tot het centrum van Rivierenland, met veel voorzieningen. Naast cultuur snuiven kun je in Tiel dus ook prima terecht voor een lekker dagje winkelen! 

Tiel